Kostpolitik

Kostpolitikken består af såvel forbud som henstillinger, som vi forventer, at alle lever op til og tager medansvar for.
Især har de voksne – forældre såvel som ansatte – et stort ansvar for, at de som rollemodeller foregår børnene med et godt eksempel.

1. Vi forventer at alle børn/unge har spist morgenmad hjemmefra.
    Der er sunde morgenmadsprodukter til rådighed i SFO, for de børn, der har morgenordning, og som ikke har spist hjemmefra.
    Hvis børnene selv medbringer morgenmadsprodukter, skal de være sunde.
  2. Vi forventer at forældrene sørger for, at børnene/de unge har madpakke(r) med i skole og at maden lever op til kostpolitikken.
    Det vil være en god idé, hvis eleverne har en todelt madpakke med, så de har mad både til 10- og 12-pausen. I sommerhalvåret vil det desuden være en fordel, hvis maden kan spises udendørs.
  3. Sodavand, saftevand, chips, slik og kage må IKKE medbringes eller indtages i skolen i hverdagen. Ved særlige arrangementer – ekskursioner, klassefester, ”fælles fødselsdage” o.lign. – kan der gøres undtagelser.
  4. Eleverne må kun forlade skolen i skoletiden efter særlig aftale.

Madpakken

Den rette mængde søvn og sunde måltider er vigtige for, at børn og unge kan koncentrere sig i skolen. Et sultent individ, er et rastløst individ.