Kostpolitik

Kostpolitikken består af såvel forbud som henstillinger, som vi forventer, at alle lever op til og tager medansvar for.
Især har de voksne – forældre såvel som ansatte – et stort ansvar for, at de som rollemodeller foregår børnene med et godt eksempel.

1. Vi forventer at alle børn/unge har spist morgenmad hjemmefra.
    Der er sunde morgenmadsprodukter til rådighed i SFO, for de børn, der har morgenordning, og som ikke har spist hjemmefra.
    Hvis børnene selv medbringer morgenmadsprodukter, skal de være sunde.
  2. Vi forventer at forældrene sørger for, at børnene/de unge har madpakke(r) med i skole og at maden lever op til kostpolitikken.
    Det vil være en god idé, hvis eleverne har en todelt madpakke med, så de har mad både til 10- og 12-pausen. I sommerhalvåret vil det desuden være en fordel, hvis maden kan spises udendørs.
  3. Sodavand, saftevand, chips, slik og kage må IKKE medbringes eller indtages i skolen i hverdagen. Ved særlige arrangementer – ekskursioner, klassefester, ”fælles fødselsdage” o.lign. – kan der gøres undtagelser. Hvis der indtages ”forfriskninger” i klassens time, skal det være sunde produkter.
  4. Eleverne må kun forlade skolen i skoletiden efter særlig aftale.
    Eleverne i 7. klasse, står for driften af skolens bod. I boden sælges sunde varer, som indkøbes i forarbejdet stand, da skolens hjemkundskabslokale ikke er godkendt til fremstilling af varer til videresalg.
    Boden drives som en del af undervisningen i 7. klasse, hvorfor såvel planlægning som indkøb, drift mv. er en del af elevernes undervisning.

Madpakken

Den rette mængde søvn og sunde måltider er vigtige for, at børn og unge kan koncentrere sig i skolen. Et sultent individ, er et rastløst individ.