Kostpolitik

Kostpolitikken er besluttet i skolebestyrelsen og består af såvel forbud som henstillinger, som skolen forventer, at forældre lever op til og tager medansvar for.

Som idrætsskole, hvor vi prioriterer at eleverne er meget aktive i løbet af deres skoledag, er det særligt vigtigt at eleverne har en god sund madpakke med, der kan sikre at deres energiniveau er i top hele dagen

Især har de voksne, forældre såvel som ansatte, et stort ansvar for, at de som rollemodeller foregår børnene med et godt eksempel.

1. Vi forventer at alle børn/unge har spist morgenmad hjemmefra.
    Der er sunde morgenmadsprodukter til rådighed i SFO, for de børn, der har morgenordning, og som ikke har spist hjemmefra.
    Hvis børnene selv medbringer morgenmadsprodukter, skal de være sunde.
  2. Vi forventer at forældrene sørger for, at børnene/de unge har madpakke med i skole og at maden lever op til kostpolitikken.
    Det vil være en god idé, hvis eleverne har en todelt madpakke med, så de har mad både til 10- og 12-pausen. I sommerhalvåret vil det desuden være en fordel, hvis maden kan spises udendørs.
  3. Sodavand, saftevand, chips, slik og kage må IKKE medbringes eller indtages i skolen i hverdagen. Ved særlige arrangementer – ekskursioner, klassefester, ”fælles fødselsdage” o.lign. – kan der gøres undtagelser.
  4. Eleverne må kun forlade skolen i skoletiden efter særlig aftale.

Madpakken

Den rette mængde søvn og sunde måltider er vigtige for, at børn og unge kan koncentrere sig i skolen. Et sultent individ, er et rastløst individ.